لذّت حیات

کسی که در زندگی لذّت نمی برد، انسانی مُرده است ...

لذّت حیات

کسی که در زندگی لذّت نمی برد، انسانی مُرده است ...

لذّت در زندگی چیست و شامل کدام لذّت هاست؟ بالاترین سطح و حدّ لذّت تا کجاست؟ اصلاً مگر لذّت، تَه دارد؟

آیات قرآن، روایات رسول خدا واهل بیت علیهم السلام ، دعاهای صحیح و متینی که در مهم ترین کتابهای دعا نقل شده، به انضمام تجربه انسان از زمان به وجود آمدن تا الان، نشان می دهد که تمام انسانها درطول عمرشان، درمعرض انواع سختی ها بلاها، مشقت ها و رنج ها هستند.

درحدیث قدسی خداوند متعال می فرماید: «مردم دنبال چند چیز هستند که من آنها را خلق نکردم، ازآنها آسایش ورفاه وراحتی کامل دراین دنیا است.»

اگر کسی دنبال آسایش مطلق، رفاه کامل و راحتی بگردد، پیدا نمی کند؛ چون من خلق نکردم و زمینه اش را در این دنیا فراهم نکردم. این آرامش و آسایش دردنیا نسبی است و مطلق وهمیشگی نیست،اما سختی ها و بلاها و رنج ها و مشقت هایی که تمام انسانها گرفتارش بودند و هستند و خواهند بود هرکدام به تناسب خود صبرواستقامت و تحمل نیازدارد.

                                                                                                                               منبع : پایگاه عرفان

نظرات  (۱)


گوش فرا دھید ای اھل دین ، چه عالم و چه عامی :

آنچه را که شما گناه می نامید من آن را عذاب می دانم : دزدی ، زنا
، دروغ ، جفا ، وقاحت و خشونت . اینان اجتناب ناپذیرند ، اینان معلولند .
گناھان شما در سر شماست در ذھنیّت و شیوۀ نگرش و قضاوت و
برنامه ریزی و آرزوھا و باورھا . و اعمال نادرست شما محصولجبری این نوع ذھنیّت است و شما به ھر شیوه ای که بخواھید ازبروز آن جلوگیری کنید به ناگاه از درب دگری از شما صادر می شودو رسوایتان می سازد یعنی به جبر شما را بسوی صدق می کشاند وباطنتان را ظاھر می کند . وامّا بذرھای گناھان کبیره را در ذھن شمامتذکّر می شوم :
ھر آرزوئی در ظرف دنیا ، اندیشۀ آزادی ، آرزوی به محبوبیّت در نزد
دیگران ، تفسیر ایثار گریهای خویشتن ، خود را از سائرین برتر دانستناز ھر حیث ، وظائف غریزی را در شأن خود ندانستن ، به غیر ازخود را علّت سرنوشت خود دانستن ، جدائی و شکست و مرگ و ناداریرا ناحق دانستن و بالاخره از تنھائی گریختن .

استاد علی اکبر خانجانی

پاسخ:
دوست عزیز، 
حرف های شما - چه از خود و چه نقل قول - حرف های ساده ای نیستند. به هیچ وجه تأیید یا رد نمیکنم. زنهار! دانشجوی مبتدی علم اهل بیت هستم و دربارۀ روایات در این مورد ترجیح می دهم به نظرات دانشجویان برتر و جلوتر از خودم که به آنان اعتماد پیدا کرده ام بسنده کنم.
بنابراین، دوست دارم که ارتباط بیش تری داشته باشیم.

پی نوشت: چرا سایت بنیاد « علی اکبر خانجانی » فیلتر است؟

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی